Članak

Pre par meseci sam naleteo na jedan video u kome je prikazan snimak tzv. Sinhronicitetske šetnje organizovane u Londonu i prilično sam se oduševio idejom. Pokazao sam snimak mojim prijateljima, i takođe su bili oduševljeni idejom. Video nas je inspirisao da uradimo to isto u centru Beograda.

Šta je to sinhronicitetska šetnja?

Ukratko, sinhronicitetska šetnja je šetnja gde grupa prepusti kontrolu sinhronicitetima da je vode kroz grad. Na taj način imamo priliku da iskusimo prepuštanje toku, bez da mi kontrolišemo ishod, što nam omogućava da vidimo i iskusimo interesantne stvari koje su tu stalno oko nas, ali zbog grčevite kontrole često propustimo da vidimo šta je to lepo i zanimljivo što Univerzum želi da nam pokaže dok smo na našem putu.

Najbitnija stvar kod sinhronicitetske šetnje jeste da ne postoji cilj, pa čak ni ne mora da postoji definisano vreme do kad će da traje šetnja. Složićete se da je ovo totalno drugačiji koncept od onog na šta smo se navikli u toku naše svakodnevice.

Jedina stvar koju smo precizirali jeste jezik kojim ćemo dozvoliti Univerzumu da nas vodi. To može biti bilo šta: intuicija, bacanje novčića, izvlačenje karata, smer vetra, čigra, kockice, bilo šta što daje “nasumičan” rezultat. Za ovu šetnju smo koristili kockice za usmeravanje i mističnu kuglu za brze odgovore na da/ne pitanja.

Koristili smo tri kockice, od kojih su dve obične, a treća je označena simbolima. Na svakoj raskrsnici je neko izvlačio dve kockice, i ako izvuče obične kockice odlučujemo kuda ćemo da idemo tako što rasporedimo smerove npr. ovako: ako u bacanju dobijemo 1-4 idemo levo, 5-8 pravo, i 9-12 desno. A ako neko izvuče običnu kockicu i kockicu sa simbolima, idemo tamo kuda nam kažu simboli da idemo, onoliko minuta koliko druga kockica kaže (između 1 i 6 minuta).

Ono što je posebno zanimljivo kod kocice sa simbolima jeste da postoji simbol “jednorog”. Kad izvučemo jednoroga, pratimo neku osobu koja se vidno ističe u odnosu na druge ljude, i pratimo je onoliko minuta koliko druga kockica kaže. Drugi zanimljiv simbol jeste “čikica”, i kad to neko izvuče, pratimo osobu koja je najbliža kockici onoliko minuta koliko to druga kockica kaže. U toku ove šetnje smo nekoliko puta izvukli ovaj simbol.

Broj grupe

Pre nego što smo krenuli u šetnju, bacali smo kockice da odredimo broj grupe. Broj grupe je broj koji nam pomaže u šetnji tako što nam govori na šta da obratimo pažnju dok idemo kroz grad. U našem slučaju je to bio broj 6, koji se mnogo puta pojavio u toku ove šetnje.

  • Šetnja je bila zakazana u 6 sati uveče
  • Na stubu pored mesta gde smo počinjali šetnju smo videli nacrtan broj 6
  • Nekoliko puta smo naletali ulaze u zgrade sa brojem 6
  • Prolazili smo pored table na kojoj piše broj slobodnih mesta na parkingu, i tu je pisalo “6 slobodnih mesta” (kasnije je spalo na 4, što je još jedan broj na koji smo često naletali
  • U jednoj kockarnici smo videli reklamu sa natpisom “lucky six” iliti. srećna šestica
  • Na mestu gde smo završili šetnju smo na interfonu pod brojem 6 naleteli na poruku: “Željom do ostvarenja”

Željom do ostvarenja

Ovo je poruka koju smo dobili u sinhronicitetskoj šetnji. Hvala Univerzumu što nam je poslao ovako lepu poruku na ovako lep način. U videu možeš videti kako je to sve izgledalo. Ono što je sigurno jeste da će biti još ovakviš šetnji. Ukoliko te interesuje da se pridružiš nekoj narednoj šetnji, kontaktiraj me ili se prijavi na mail listu (sa desne strane) ili zaprati Višu Svest na društvenim mrežama.

Prijavi se za email obaveštenja
Za primanje obaveštenja o novim člancima, događajima, seminarima i promocijama, popuni ovaj formular:

Navigacija

Društvene Mreže