Priprema za sesiju

Od trenutka kad zakažete sesiju, preporučljivo je da se priprema za sesiju uradi tako što ćete uspostaviti jasnu i direktnu komunikaciju sa delom sebe koji može da obezbedi informacije i isceljenje. Taj deo Vas je Vaš Viši Ja. Recite sebi: “Ja imam jasnu i direktnu komunikaciju sa svojim Višim Ja.” Obratite pažnju na sadašnje vreme koje se koristi u toj afirmativnoj rečenici.

Možete ponavljati ovu afirmaciju naglas ili u sebi tokom dana, a najvažnije je da to radite noću kad legnete da spavate. Stavite ceduljicu na ogledalo u kupatilu da Vas podseća na afirmaciju dok perete zube ili dok se spremate za spavanje.

Pitanja

Pipremite listu pitanja koje ćete odštampati i poneti sa sobom na sesiju. Dan – dva unapred pošaljite pitanja na mail, a ukoliko se pojave neka nova pitanja u međuvremenu, slobodno dodajte na spisak koji ćete poneti sa sobom. Proći ćemo kroz svako pitanje detaljno, i ukoliko je potrebno, neka pitanja ćemo modifikovati u toku uvodnog razgovora. Poređajte pitanja po važnosti, jer se može desiti da ne prođemo kroz sva pitanja u toku hipnotičke seanse. Zbog efikasnosti sesije je najbolje da spremite do 20 pitanja. Što se tiče samih pitanja, mašta je jedino ograničenje. Dobra praksa je da postavljate pitanja o svemu što vas trenutno blokira u životu, bez obzira da li su to fizičke, emotivne ili mentalne poteškoće. Evo nekih primera:

  • Zbog čega imam astmu od rođenja, i kako da se izlečim?
  • Koji je idealan partner za mene?
  • Da li je moj trenutni partner moja srodna duša?
  • Šta je to čime treba da se bavim? Šta je moja životna svrha?
  • Zašto celog života imam problematičan odnos sa sestrom? Kako to da ispravim?
  • Šta je to što mi se dogodilo pre nekoliko godina i zbog čega? (Ovo može da bude san, vizija, osećaj ili događaj)
  • Zbog čega me celog života me interesuje ___________ ?
  • Zbog čega imam strah od ___________ i kako da ga se oslobodim?
  • Kako da poboljšam svoju intuiciju?

Obratite pažnju na dužinu samog pitanja. Ukoliko pitanje prelazi jedan red kucanog teksta, obično je to znak da je pitanje predugačno i da može da se skrati. Viši Ja zna o čemu pričamo čak i kad je pitanje u vidu jedne ključne reči.

Podrazumevana su pitanja vezana za sve fizičke simptome koje imate, a na kraju seanse dodatno uvek zatrašim od Vašeg Višeg Ja da odradi skeniranje tela od glave do pete, da vidimo da li je sve kako treba. Obratite pažnju i na snove koje imate pre zakazanog termina i zapišite ih, jer snovi takođe mogu da doprinesu sesiji porukama koje Vam šalju.

Meditacija

Ukoliko ne meditirate, preporučujem Vam da počnete čim se odlučite za sesiju, čak i pre samog zakazivanja termina. Meditacija može poprilično da Vam pomogne jer ćete unapred imati osećaj kako hipnotička seansa izgleda, jer je hipnoza praktično sinonim za vođenu meditaciju. Možete praktikovati bilo kakvu vrstu meditacije, idealno bar jednom dnevno 15-20 minuta.

Savetujem da praktikujete vođene meditacije jer je sesija dosta slična vođenoj meditaciji. Na internetu ima veliki broj vođenih meditacija koje možete da praktikujete. Klikom na dugme ispod možete skinuti vođenu meditaciju koju možete praktikovati uvek, nevezano za sesiju.

Isceljujuća soba

Vežbe vizuelizacije

Odradite bar jednom ove vežbe vizuelizacije. Nakon ovih vežbi ćete steći uvid u način na koji vidite stvari vašim unutrašnjim “okom”. To je bitno da znate unapred jer ćete tako unapred znati kako ćete iskusiti sesiju.

Sugestije

Nemojte konzumirati psihoaktivne supstance, alkohol, kafu ili energetska pića bar 24 časa pre zakazane sesije, ukoliko je to moguće. Ukoliko redovno konzumirate kafu svako jutro, nemojte preskakati svoju kafu, ali je preporučljivo da kafe svedete na minimum. Lagana vežba pre sesije, kao što je duža šetnja, je još jedan preporučljiv način pripreme za sesiju. To je još jedno pogodno vreme da ponovite svoju afirmaciju. Cilj je da pre sesije Vaše telo bude opušteno, a um smiren i fokusiran. Ukoliko je moguće, otkažite sve druge obaveze na dan sesije.

Sama sesija može da potraje između 3 i 5 sati, a nekad čak i više. Generalno nije preporučljivo da imate dodatne sastanke posle sesije, ili bilo kakve aktivnosti koje zahtevaju veliku količinu koncentracije. Najbolje je da date sebi vremena posle sesije da se razbudite, procesirate iskustvo i informacije, pre nego što krenete da se bavite kompleksnim poslovima ili teškim fizičkim aktivnostima.

Nakon sesije ćete dobiti snimak sesije. Slušanje snimka nakon sesije je važan deo ovog tretmana. Čak iako Vam se bude činilo da se sećate svega nakon hipnotičke seanse, može se desiti da neke stvari izblede is sećanja, kao što je to slučaj sa snovima. Dodatno, svo isceljenje i sugestije iz sesije će imati još efikasnije dejstvo ukoliko što više puta odslušate snimak. Cilj je da se svesni um uskladi za Vašim Višim Ja, i da prihvati sve izmene ili isceljenje koje ste nameravali da se desi.

Navigacija

Društvene Mreže